HYGIENICKÉ MINIMUM – Školenie a preskúšanie pre získanie odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov
Miesto konania: Divadelná sála Mestského kultúrneho strediska v D. Kubíne, Námestie slobody 1 – Bysterec,
Lektori: Odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne
Dátum konania:
8. júla 2020 (7,15-8,00 hod prezentácia; 8,00-14,00 hod školenie)
Variabilný symbol: 0807
Cena: 35 €
- !!!Doneste si so sebou písacie potreby a tvrdú podložku na písanie!!!
- Školenie je určené pre ľudí, ktorí budú vykonávať epidemiologicky závažnú činnosť, budú pracovať v potravinárstve a potrebujú získať osvedčenie o odbornej spôsobilosti pre prácu s potravinami.
- Pripravíme Vás na to, aby ste skúšku zvládli bez problémov a získali tak osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností. Skúšku je možné vykonať aj v deň po ukončení školenia.
- Rozsah školenia je 6 hodín.
- Skôr ako sa prihlásite na toto školenie, je potrebné zaslať „Žiadosť o vykonanie skúšky„, ktorú je potrebné spolu s kolkami vo výške 50,- EUR doručiť na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva.
POZN: Poplatok za školenie nezahŕňa, ani inak nesúvisí s poplatkom za overenie odbornej spôsobilosti a vydanie osvedčenia, ktorý žiadateľ hradí formou kolkov (vo výške 50,- EUR) odovzdaných na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva.
Program:
- 1. Zákon č.355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
- 2. Právne predpisy na ochranu spotrebiteľa.
- 3. Povinnosti fyzických osôb a právnických osôb pri prevádzkovaní zariadenia spoločného stravovania a požiadavky na zariadenia spoločného stravovania – Vyhláška č.533/2007 Z.z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania, vrátane jej novely č.125/2017 Z.z.
- 4. Povinnosti podnikateľov pri výrobe, preprave, skladovaní a predaji potravín podľa Zákona č.152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov a Potravinového kódexu SR a ďalších právnych predpisov na úseku hygieny výroby a manipulácie s potravinami.
- 5. Opatrenia na predchádzanie prenosným ochoreniam – Vyhláška č.585/2008 Z.z. ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení (§§19,20,21,22)
- 6. Základné protiepidemické postupy a dekontaminácia- alimentárne ochorenia, sanitácia, dezinfekcie, dezinsekcia, deratizácia
- 7. Náležitosti prevádzkového poriadku prevádzky, v ktorej sa vykonávajú epidemiologicky závažné činnosti
- 8. Zákon č.87/2009 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa Zákon č.377/2004 Z.z.ochrane nefajčiarov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Organizačné pokyny pre všetky semináre
Časový harmonogram seminárov: 7:15 - 8:00 prezentácia - 8:00 - 14:00 školenie
- Výška účastníckeho poplatku za 1 účastníka je stanovená podľa Zákona č. 18/1996 Z.z. o cenách – zahŕňa kalkulované náklady na organizačné, priestorové, technické a lektorské zabezpečenie seminára, účasť prihlásenej osoby na podujatí, pracovný materiál v tlačenej alebo elektronickej podobe, občerstvenie . Účastnícky poplatok môže byť uhradený bankovým prevodom alebo poštovou poukážkou na bankový účet č. 4018368485/7500; IBAN SK6675000000004018368485, KS 0308. Potvrdenie o zaplatení účastníckeho poplatku treba predložiť pri prezentácii. Prihláseného účastníka môže zastúpiť náhradník. Platiteľom, na základe požiadavky najneskôr deň pred termínom seminára, bude odovzdaná faktúra pri prezentácii.
- Miesto konania Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v D. Kubíne, Námestie slobody 1 – Bysterec, zasadačka na 1. poschodí
- Výhrady organizátora: zmena termínu v prípade nepredvídateľných okolností; zrušenie konania v prípade nedostatočného záujmu; vyhradenie práva na zmenu miesta konania avšak len v rámci DK